Τηγανίτες από κουνουπίδι


Υλικά για 4 άτομα
1 μεσαίου μεγέθους κουνουπίδι
2 αυγά
100 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
3 κουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση
Πλένετε το κουνουπίδι, το κόβετε στα δύο και το βράζετε σε αλατισμένο νερό ίσα να μαλακώσει.
Στη συνέχεια, το πολτοποιείτε με το πιρούνι και προσθέτετε όλα τα υλικά εκτός από το ηλιέλαιο, ενώ σταδιακά προσθέτετε το αλεύρι μέχρι να έχετε έναν πηκτό χυλό.
Ζεσταίνετε το ηλιέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι και με ένα κουτάλι βάζετε κουταλιά -κουταλιά από το μείγμα, μέχρι 4-5 κουταλιές ώστε να αποκτήσουν σχήμα στρογγυλό οι τηγανίτες.
Τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές.
Τις τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να φύγει το περιττό λάδι κι είναι έτοιμες να τις απολαύσετε ζεστές.

0/Post a Comment/Comments

Tο pestanea δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Νεότερη Παλαιότερη