Ειδήσεις

Κέικ λεμονιού με γιαούρτι




Αφράτο και μυρωδάτο, ιδανικό για το πρωινό


Υλικά για 6 άτομα

½ κουταλάκι σούπας baking powder
½ κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
1 κούπα καστανή ζάχαρη
5 αβγά
100 γρ. τυρί κρέμα
½ κούπα γιαούρτι
ξύσμα και χυμό από 5 λεμόνια
ζάχαρη άχνη



Εκτέλεση

Αρχικά ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη.
Κόβουμε τα λεμόνια, στραγγίζουμε και σουρώνουμε το χυμό τους.
Βάζουμε μέσα στο μίξερ τα αβγά και χτυπάμε καλά.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το τυρί κρέμα, στη συνέχεια το γιαούρτι και μετά το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα τσέρκι. Ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
Βάζουμε το τσέρκι στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
Βγάζουμε το κέικ και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και βάζουμε από πάνω αν θέλουμε ξύσμα από λεμόνι.




Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Tο pestanea δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κάντε like στη σελίδα μας

fb/https://www.facebook.com/pestanea


Δημοφιλείς αναρτήσεις

Φιλικές σελίδες

Αναγνώστες

Random Posts

randomposts