3 μύθοι για την ευτυχία που μας κάνουν δυστυχισμένους

SHARE:

Ίσως πιστεύατε το αντίθετο, αλλά το κυνήγι της ευτυχίας είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους τόσο αγχώδεις. Είναι η ίδια η αναζήτηση που τους κάνει να νιώθουν πνιγμένοι και αυτό που τους ασκεί πίεση ότι πρέπει να είναι ευτυχισμένοι και χαρούμενοι συνεχώς. Αυτό σίγουρα αποτελεί μεγάλο πρόβλημα. Αλλά ευτυχώς, είναι και επιλύσιμο.
Το μεγαλύτερο μέρος του άγχους και της πίεσης προέρχεται από τις τεράστιες παρερμηνείες της κοινωνίας πάνω στον ορισμό του τι είναι ευτυχία. Αυτές οι παρανοήσεις και παραμορφώσεις είναι που μας κατευθύνουν ασυνείδητα να κυνηγάμε την ευτυχία έξω από τις ζωές μας, αντί να την υποδεχόμαστε μέσα σε αυτή. Μας δυσκολεύουν επίσης στο να αναγνωρίζουμε την ευτυχία, όταν όντως έρθει στη ζωή μας, επειδή είμαστε συνήθως πολύ απασχολημένοι αναζητώντας κάτι άλλο.

Γι’ αυτό και εδώ είναι μια καλή ευκαιρία να ξεσκεπάσουμε τρεις από τους πιο κοινούς μύθους γύρω από την ευτυχία- και να αναφερθούμε και σε επιστημονικά στοιχεία που μας υποδεικνύουν την αλήθεια. Αυτές ακριβώς οι αλήθειες είναι που θα σας βοηθήσουν να σταματήσετε την αιώνια αναζήτηση και να υποδεχτείτε τη χαρά στη ζωή σας.
1ος Μύθος: Ευτυχία σημαίνει απουσία αρνητικών συναισθημάτων

Αυτός ο μύθος αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην επιδίωξη της ευτυχίας σας. Ευτυχία δε σημαίνει ότι πρέπει να είστε χαρούμενοι 24 ώρες την ημέρα, κάθε μέρα. Δεν σημαίνει επίσης ότι πρέπει να χαμογελάτε και να γελάτε συνέχεια, ούτε και να έχετε την καλύτερη διάθεση. Οπότε σίγουρα δεν απαιτείται να απωθούμε και να απομακρυνόμαστε από τα αρνητικά συναισθήματα.

Η αλήθεια: Η ευτυχία περιλαμβάνει τη βίωση όλου του πρίσματος συναισθημάτων, τόσο των θετικών, όσο και των αρνητικών. Για να ζήσετε τη ζωή σας στο μέγιστο, χρειάζεται να βιώσετε όλο το εύρος των ανθρώπινων συναισθημάτων. Και των θετικών και των αρνητικών. Καθώς και τα δύο είδη είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωσή σας και για τη δυνατότητά σας να προοδεύσετε. Τα θετικά συναισθήματα σας δηλώνουν ότι τα πράγματα βαίνουν καλώς. Τα αρνητικά, σας στρέφουν την προσοχή σε πράγματα που δεν είναι σωστά και πρέπει να λάβετε δράση για τη διόρθωση μιας κατάστασης. Μην απομακρύνεστε από τα αρνητικά σας συναισθήματα, επειδή αυτά αποτελούν την πυξίδα σας για το μέλλον. Απλά διατηρείστε τα με ένα αποτελεσματικό τρόπο, ώστε να μην «συνθλίβουν» τα θετικά.
2ος μύθος: Η επιτυχία τροφοδοτεί την ευτυχία

Σήμερα η κοινωνία είναι πιο εθισμένη στην επιτυχία από ποτέ. Όλα γυρνούν γύρω από το να είμαστε οι καλύτεροι, οι πιο ευκατάστατοι και οι πιο δημοφιλείς. Κατά ειρωνεία όμως, τίποτα από αυτά δεν τροφοδοτεί την ευτυχία μας. Όλο και περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι οι νικητές δεν είναι ευτυχέστεροι από τους χαμένους. Ναι, σίγουρα θα έχουν μια αίσθηση επίτευξης όταν κερδίζουν, αλλά σύντομα επιστρέφουν στα προηγούμενα επίπεδα ευτυχίας τους. Ομοίως, όσο οι βασικές σας ανάγκες καλύπτονται, τα περισσότερα χρήματα ή η μεγαλύτερη δόξα και φήμη δεν σας κάνουν περισσότερο ευτυχισμένους.

Αλήθεια: Η ευτυχία τροφοδοτεί την επιτυχία. Αν μπορέσετε να εστιάσετε στην πνευματική, ψυχολογική και σωματική σας υγεία και ευημερία, ο τύπος επιτυχίας που τελικά επιθυμείτε, θα σας αποκαλυφθεί φυσικά. Αν συγκεντρωθείτε στη διατήρηση ενός ήρεμου νου και μιας γεμάτης ύπαρξης, θα νιώσετε λιγότερο στρεσαρισμένοι και πιο παραγωγικοί. Αν έγνοια σας είναι η σωστή σωματική ανάπτυξη μέσω της σωστής διατροφής και των θρεπτικών στοιχείων, θα νιώσετε περισσότερη ενέργεια και διάθεση. Και τέλος, αν εστιάσετε σε μια ζωή με νόημα για εσάς, η εκπλήρωση θα ακολουθήσει.
3ος μύθος: Υπάρχει μια συνταγή για την ευτυχία

Πολλοί υποθέτουν ότι όλοι επιθυμούμε τα ίδια πράγματα στη ζωή- και έτσι χρειαζόμαστε τα ίδια πράγματα για να νιώσουμε τελικά ευτυχισμένοι. Αυτό δεν γίνεται να είναι περισσότερο λάθος. Κάθε ένα άτομο σε αυτό τον πλανήτη είναι απόλυτα μοναδικό. Αυτό σημαίνει ότι κάθε ένα άτομο από αυτά θα χρειάζεται να δημιουργήσει τη δική του μοναδική ζωή επίσης και έτσι η εκπλήρωση διαφέρει.

Αλήθεια: Δεν υπάρχει ένας μοναδικός τρόπος να ευτυχίσετε. Μπορεί να νιώσετε ευτυχισμένοι ως στέλεχος μιας μεγάλης επιχείρησης. Η ως ηθοποιός, που εργάζεται σε θέατρο. Ή μπορεί να νιώθετε ευτυχία όντας γονείς και μένοντας στο σπίτι. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος, αφού μόνο εσείς γνωρίζετε τι είναι σωστό για εσάς. Όταν αμφιβάλλετε, κάντε στον εαυτό σας αυτές τις δύο ερωτήσεις:

1) Τι σας προσφέρει ηδονική ευτυχία, στιγμιαία χαρά, απόλαυση και ικανοποίηση στη ζωή σας;

2) Τι σας προσφέρει ευδαιμονική ευτυχία- εκείνη την αίσθηση νοήματος, σκοπού και εκπλήρωσης που σας ολοκληρώνει;

Όσο έχετε μια καλή ισορροπία αυτών των δύο στη ζωή σας, η ευτυχία θα είναι παρούσα. Πετάξτε από πάνω σας αυτούς τους κυρίαρχους μύθους. Αντικαταστήστε τους με τις νέες αυτές αλήθειες. Είναι αυτές που θα σας βοηθήσουν να σταθείτε, να πάρετε μια ανάσα και να επιβραδύνετε λίγο το βήμα σας. Και είναι αυτές οι αλήθειες που θα σας βοηθήσουν να υποδεχτείτε μια ισορροπημένη, γεμάτη ευτυχία στη ζωή σας.

Και όπως ο ποιητής Hafiz είπε «Από τότε που η ευτυχία άκουσε το όνομά σου, τρέχει στους δρόμους, προσπαθώντας να σε βρει».


πηγη

COMMENTS

|Top stories$type=three$t=oot$count=6$p=s$va=0$au=hide$comment=hide$date=no$m=no$rm=no$s=no$l=no

Όνομα

Αθήνα,17,Αθλητικά,1795,Αναγνώστες,8,Άντρας,247,Άπόψεις,6,Αστεία,51,Άστεία,3,Αυτοκίνητο,225,Βιβλία,3,Βόλεϊ,13,Γυναίκα,819,Διαγωνισμοί,4,Διακόσμηση,49,Διαφήμιση,1,Διάφορα,247,Ειδήσεις,2848,Ελλάδα,2191,Ενδιαφέροντα,1293,Επικοινωνία,1,Επιλογές,12,Ζώδια,125,Θέατρο,4,Θεσσαλονίκη,445,Καιρός,152,Κινητά,221,Κορυφαία,2841,Κόσμος,1523,Κύπρος,32,Λόττο,1,Μόδα,307,Μοτοσυκλέτα,19,Μουσική,82,Μπάσκετ,158,Ο γάιδαρος,1,Οικογένεια,103,Οικονομία,574,Ομορφιά,148,Παιδεία,147,Παιδί,278,Πάσχα,16,Περιβάλλον,136,Περίεργα,227,Ποδόσφαιρο,888,Πολιτική,663,Πολιτισμός,10,Στίβος,57,Συνταγές,539,Σχέσεις,161,Τατουάζ,14,Τένις,47,Τεχνολογία,487,Υγεία,339,Χαλαρά,59,Χριστούγεννα,26,Ψυχολογία,281,Alert,3,Apple,99,Celebrities,11,Cinema,28,Euro 2016,90,Eurobasket 2017,1,F1,42,Games,34,instagram,1,Internet,187,Lifestyle,1054,Media,574,Microsoft,4,Samsung,31,Sexy,182,Showbiz,2,Tae Kwon Do,15,Videos,1051,
ltr
item
pestanea : 3 μύθοι για την ευτυχία που μας κάνουν δυστυχισμένους
3 μύθοι για την ευτυχία που μας κάνουν δυστυχισμένους
https://2.bp.blogspot.com/-9jA4-7NwxD4/WRzHTpi9FdI/AAAAAAAEyQ0/Hng2OAnDfFsDRZrj9NzGYglKeOCvHBYtgCLcB/s640/2.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-9jA4-7NwxD4/WRzHTpi9FdI/AAAAAAAEyQ0/Hng2OAnDfFsDRZrj9NzGYglKeOCvHBYtgCLcB/s72-c/2.jpg
pestanea
https://pestaneagr.blogspot.com/2017/05/3_18.html
https://pestaneagr.blogspot.com/
https://pestaneagr.blogspot.com/
https://pestaneagr.blogspot.com/2017/05/3_18.html
true
925430266621870593
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy