Top συνδυασμοί φρούτων και κρασιού

SHARE:

Όπως πάντα, τα φρούτα είναι καλύτερα όταν στην εποχή τους, φρέσκα και ώριμα.

Τα αποξηραμένα φρούτα είναι μια λύση με το κρασί όταν δεν μπορείτε να τα έχετε φρέσκα.

Μερικά από τα καλύτερα αποξηραμένα φρούτα είναι τα κεράσια, τα...
βερίκοκα και τα μάνγκο.

Ο Νίτσε έλεγε ότι ο άνθρωπος, που δεν ανανεώνεται πνευματικά, πεθαί­νει, όπως το φίδι, που δεν αλλάζει δέρμα. Η πνευματική ζωή συνεχίζεται, όταν ο άνθρωπος συνεχώς προβληματίζεται πάνω στα όσα γνωρίζει ή έχει ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά του για να συλλαμβάνει την πνευματική τροφή που του προσφέρει η κοινωνία.

Η θρησκοληπτική πλάνη στην οποία βρίσκονται ορισμένοι ως αποκλειστικοί εξουσιοδοτημένοι ερμηνευτές και θεματοφύλακες της "απόλαυσης του κρασιού", τροφοδοτεί με φαιδρά σιγουριά μια σειρά δογματικών αντιλήψεων και γνωσιακών στρεβλώσεων.

Πρωταγωνιστής για ακόμα μια φορά συνιδιοκτήτης σύγχρονου ιχθυοεδεσματοπωλείου, ο οποίος με θρασύτητα και περίσσεια κομπορρημοσύνη, "δήλωσε" πρόσφατα ότι τα κρασιά απαγορεύεται να συνοδεύονται με φρούτα γιατί έχουν ζάχαρη. Και μάλιστα o γνήσιος αυτός απόγονος του Χέγκελ, αισθάνεται την ανάγκη να μεταφέρει τις αυθαίρετες και χωρίς κανένα κριτήριο εγκυρότητας γνώσεις του και σε παρακείμενες επιχειρήσεις εστίασης.

Συχνά ξεχνάμε πως η γνώση αποτελείται όχι μόνο από αυτά που γνωρίζουμε αλλά και από το τι δεν γνωρίζουμε. Η πορεία προς τη γνώση βασίζεται στην επικράτηση της παραγωγικής αναγνώρισης της άγνοιας μας.

Έτσι λοιπόν πριν από λίγες μέρες έγινα αυτήκοος μάρτυς των άκοπων και ανέξοδων δηλώσεων ενός σημαντικού μέλους της "οικονομίας του φραπέ" ο οποίος με αυταρχικό τρόπο, απαγόρευσε τον συνδαιτημόνα του να αγγίξει το πιάτο με τα φρούτα που τους προσφέρθηκε γιατί σύμφωνα με τον ιδεολογικό αυτισμό του δεν ταιριάζουν τα φρούτα με το κρασί.

Δεν θα επεκταθώ άλλο στο θράσος και την ανεξέλεγκτη οίηση του πρωταγωνιστή μας -παρα μόνο αν επανέρθει με καινούργιο επεισόδειο- αλλά θα παρουσιάσουμε μερικούς υποψήφιους συνδυασμούς φρούτων και κρασιού.


ΒΟΤΡΥΤΗΣ
Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται να συνδυάζουν κρασί με τυρί ή με γεύμα, τα φρούτα είναι επίσης ένα θαυμάσιο συμπλήρωμα του κρασιού. Από γλυκά και αφρώδη έως ξηρά κόκκινα, υπάρχουν φρούτα που θα ζευγαρώνουν με σχεδόν κάθε διαθέσιμο κρασί. Και φυσικά να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή ότι δεν μιλάμε για το ισπανικό αλκοολούχο ποτό "Sangria"
Τα τρόφιμα και το κρασί συνδυάζονται με βάση το πώς η γλυκύτητα, η ξηρότητα και οι γεύσεις του κρασιού ενισχύουν τις γεύσεις στο φαγητό. Ορισμένα ζευγάρια είναι γνωστά, όπως πλούσια, γεμάτα κόκκινα κρασιά με κόκκινο κρέας ή ξηρούς λευκούς οίνους που σερβίρονται με ψάρι. Τα γλυκά κρασιά συχνά θεωρούνται ως επιδόρπιοι οίνοι αλλά επίσης συνδυάζονται καλά με αλμυρά τρόφιμα για να επιτρέψουν στις γεύσεις να αλληλοσυμπληρώνονται. Υπάρχουν πολλές απόψεις για το ποια τρόφιμα πηγαίνουν καλύτερα με ποια κρασιά και, φυσικά η προσωπική γεύση μπαίνει επίσης στο παιχνίδι.

Κρασί και φρούτα

Τα φρούτα ποικίλουν σε γεύση από πολύ ξινά μέχρι πολύ γλυκά. Και τα φρέσκα, ζουμερά φρούτα και τα αποξηραμένα φρούτα ταιριάζουν πολύ καλά με κρασιά. Τα φρούτα κάνουν ένα εξαιρετικό ορεκτικό, επιπλέον σερβίρονται ως επιδόρπιο το καλοκαίρι, και είναι ένα ελαφρύ σνακ που συνοδεύει το κρασί σε ένα πάρτι ή σε μια γευσιγνωσία.

Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι για να επιλέξετε το σωστό κρασί για να το συνδυάσετε με φρούτα. Το πρώτο είναι να επιλέξετε ένα κρασί και στη συνέχεια να επιλέξετε τα φρούτα που θα συνδυάζονται καλά με αυτό.

Το δεύτερο είναι να επιλέξετε ένα κρασί με βάση τα φρούτα εποχής. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα φρούτα, είναι καλή ιδέα να πάτε στη δεύτερη επιλογή. Τα εποχικά, ώριμα φρούτα θα προσφέρουν την καλύτερη δυνατή γεύση και θα κάνουν τον καλύτερο σύντροφο σε κάποιο σωστά επιλεγμένο κρασί. Τα αποξηραμένα φρούτα μπορούν να βρεθούν οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε κάποια από αυτά για να συνδυάσετε με το αγαπημένο σας μπουκάλι κρασί ή οποιοδήποτε μπουκάλι κρασί που μπορεί να έχετε στη διάθεσή σας. Δεν ταιριάζουν όλα τα κρασιά καλά με τα αποξηραμένα φρούτα, ωστόσο. Είναι επίσης σημαντικό να προσέχετε τα αποξηραμένα φρούτα που έχουν προσθήκη ζάχαρης, καθώς η αυξημένη γλυκύτητα θα επηρεάσει το κρασί της επιλογής σας.

Κόκκινο κρασί και φρούτα

Τα κόκκινα κρασιά κυμαίνονται από ελαφρά και ζουμερά έως γεμάτα και γήινα, όπως και το φάσμα των φρούτων που μπορούν να συνδυαστούν με αυτά. Μεταξύ των καλύτερων φρούτων για ταίριασμα με κόκκινο ελαφρύ κρασί είναι τα μούρα, ενώ βαρύτερα κόκκινα προσφέρονται σε αποξηραμένα φρούτα συμπεριλαμβανομένων των σύκων. Ένα γλυκό κόκκινο κρασί μπορεί να χειριστεί ένα φρούτο με λιγότερη ζάχαρη.

Λευκό κρασί και φρούτα
Τα λευκά κρασιά κυμαίνονται από πολύ γλυκά έως πολύ ξηρά, επομένως υπάρχει σχεδόν πάντα ένας καλός συνδυασμός καρπών για κάθε τύπο λευκού κρασιού. Τα αφρώδη λευκά με ελαφριά γλυκύτητα και γλυκά κρασιά όπως το Μουσκάτ συνδυάζονται καλά με τα μούρα, ενώ φρούτα όπως τα μήλα και τα αχλάδια πηγαίνουν καλά με λευκά όπως pinot grigio. Πολύ ξηρά κρασιά όπως Sauvignon Blanc, ταιριάζουν καλά με φρούτα όπως μπανάνες, καθώς και με αποξηραμένα φρούτα.

Τα καλύτερα φρούτα για συνδυασμό με το κρασί

Όπως πάντα, τα φρούτα είναι καλύτερα όταν στην εποχή τους, φρέσκα και ώριμα. Τα αποξηραμένα φρούτα είναι μιαλύση με το κρασί όταν δεν μπορείτε να τα έχετε φρέσκα. Μερικά από τα καλύτερα αποξηραμένα φρούτα είναι τα κεράσια, τα βερίκοκα και τα μάνγκο. Όλα αυτά τα φρούτα προσφέρουν επιλογές για συνδυασμό με κόκκινα και λευκά, αλλά μπορείτε να επιλέξετε το κρασί σύμφωνα με την προσωπική σας προτίμηση. Καθώς δοκιμάζετε αυτά τα φρούτα με τα επιλεγμένα κρασιά, σκεφτείτε και άλλα κρασιά που μπορεί να είναι παρόμοια και έτσι να κάνουν καλό συνδυασμό.

Παρακάτω παραθέτουμε έναν κατάλογο με κάποιους πετυχημένους συνδυασμούς. Σημαντικό είναι να ελέγχουμε την ωριμότητα κάθε φρούτου γιατί ανάλογα με την ωριμότητα του αλλάζουν και τα επίπεδα σακχάρων. Επίσης μην σταματάτε να περιραματίζεστε διότι πολύ πετυχημένοι συνδυασμοί βγήκαν από τολμηρούς πειραματισμούς
ΦρούταΛευκά κρασιάΚόκκινα κρασιά
ΜπανάνεςSauvignon Blanc, Sauternes, GewürztraminerMerlot , Madeira
ΜήλαChardonnay, White Zinfandel, Asti Spumante, Pinot Grigio, ΜοσχοφίλεροCabernet, Pinot Noir, Αηγιωργίτικο
ΑχλάδιαChardonnay, White Zinfandel, Asti Spumante, Pinot GrigioBordeaux, Cabernet Sauvignon
ΠεπόνιαMuscat, ChampagnePort
ΡοδάκιναAsti Spumante, Chardonnay, Pinot Grigio, Μαλαγουζιά, ΒιδιανόBeaujolais, Cabernet
ΦράουλεςChampagne, Prosecco, White Zinfandel, ChardonnayPinot Noir, Zinfandel
BlueberriesChampagne, Prosecco, Asti Spumante, MoscatoPetite Syrah, Merlot, Μαυρούδι
ΒατόμουραMuscat, TempranilloChateauneuf-du-pape, Zinfandel, Ραψάνη
ΣύκαRiesling , Pinot Gris, Ασύρτικο (Vinsanto)Port, Syrah, Chianti,
ΔαμάσκηναPinot GrigioBordeaux, Tempranillo, Μαυροτράγανο
ΜάνγκοPinot Gris, Chardonnay, Sauvignon BlancPinot Noir
ΒερίκοκαViogner, ΒιδιανόBeaujolais
ΚεράσιαIce Wine , MoscatoSyrah, Pinot Noir


www.krasiagr.com

COMMENTS

|Top stories$type=three$t=oot$count=6$p=s$va=0$au=hide$comment=hide$date=no$m=no$rm=no$s=no$l=no

Όνομα

Αθήνα,17,Αθλητικά,1805,Αναγνώστες,8,Άντρας,248,Άπόψεις,6,Αστεία,51,Άστεία,3,Αυτοκίνητο,228,Βιβλία,3,Βόλεϊ,13,Γυναίκα,821,Διαγωνισμοί,4,Διακόσμηση,50,Διαφήμιση,1,Διάφορα,251,Ειδήσεις,2853,Ελλάδα,2200,Ενδιαφέροντα,1297,Επικοινωνία,1,Επιλογές,12,Ζώδια,125,Θέατρο,4,Θεσσαλονίκη,446,Καιρός,155,Κινητά,222,Κορυφαία,2848,Κόσμος,1537,Κύπρος,32,Λόττο,1,Μόδα,307,Μοτοσυκλέτα,19,Μουσική,82,Μπάσκετ,159,Ο γάιδαρος,1,Οικογένεια,103,Οικονομία,578,Ομορφιά,149,Παιδεία,147,Παιδί,279,Πάσχα,16,Περιβάλλον,138,Περίεργα,234,Ποδόσφαιρο,889,Πολιτική,667,Πολιτισμός,10,Στίβος,57,Συνταγές,541,Σχέσεις,162,Τατουάζ,15,Τένις,47,Τεχνολογία,489,Υγεία,342,Χαλαρά,59,Χριστούγεννα,26,Ψυχολογία,282,Alert,3,Apple,99,Celebrities,11,Cinema,28,Euro 2016,90,Eurobasket 2017,1,F1,42,Games,34,instagram,1,Internet,187,Lifestyle,1063,Media,578,Microsoft,4,Samsung,31,Sexy,182,Showbiz,2,Tae Kwon Do,15,Videos,1065,
ltr
item
pestanea : Top συνδυασμοί φρούτων και κρασιού
Top συνδυασμοί φρούτων και κρασιού
https://1.bp.blogspot.com/-AdSrgxYEeAk/WPhYCiub9ZI/AAAAAAAA1Bk/5DdKKFGEnaQw2fDrT5lDOv_aYBNfWC4XACLcB/s640/strawberry.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-AdSrgxYEeAk/WPhYCiub9ZI/AAAAAAAA1Bk/5DdKKFGEnaQw2fDrT5lDOv_aYBNfWC4XACLcB/s72-c/strawberry.jpg
pestanea
https://pestaneagr.blogspot.com/2017/04/top.html
https://pestaneagr.blogspot.com/
https://pestaneagr.blogspot.com/
https://pestaneagr.blogspot.com/2017/04/top.html
true
925430266621870593
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy