Καρνί γιαρίκ ή αλλιώς μελιτζάνες γεμιστές

SHARE:

Στην τουρκική γλώσσα αυτό το νόστιμο φαγητό έχει το αστείο όνομα καρνί γιαρίκ (σχισμένη κοιλιά) και μας το έμαθαν οι Πολίτες. που έφεραν στην Ελλάδα τη συνταγή του, όπως και το ιμάμ μπαϊλντί, που δεν περιέχει μεν κιμά αλλά με αυτό λιποθύμησε ο ιμάμης.

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:

Σιμόνη Καφίρη
όλες οι συνταγές του chef »

Υλικά

6 μελιτζάνες μακρόστενες, χοντρές
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί αρετσίνωτο
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
4 πιπερίτσες καυτερές πράσινες, μακρόστενες (3 κομμένες στη μέση κατά μήκος για το στόλισμα, μία ψιλοκομμένη για τη γέμιση)
4 μεγάλες ντομάτες (μία σε φετούλες για το στόλισμα και τρεις σε κυβάκια για τη γέμιση)
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας, διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Καθαρίζετε τις μελιτζάνες από τη φλούδα τους με τον πατατοκαθαριστή, αφήνοντας και στις δύο άκρες τους λίγη από τη φλούδα. Καλό είναι να διατηρήσετε το κοτσάνι τους. Κάνετε μια χαρακιά στην κοιλιά κατά μήκος κάθε μελιτζάνας και με δύο κουτάλια ανοίγετε τη χαρακιά ώστε να μεγαλώσει το άνοιγμα και να μοιάζουν με βαρκούλες.

Αν θέλετε να τις ξεπικρίσετε, τις αφήνετε σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά. Τις στύβετε και τις σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν και τις ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί.

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Ζεσταίνετε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Προσθέτετε τον κιμά, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Σβήνετε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα, ρίχνετε τις ντομάτες κομμένες κυβάκια και ρίχνετε λίγο νεράκι αν χρειάζεται. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά και ανακατεύετε στο μίγμα το μαϊντανό.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Γεμίζετε τις μελιτζάνες και τις αραδιάζετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Βάζετε στην επιφάνεια καθεμίας από μισή καυτερή πιπεριά και μία φέτα ντομάτας. Ρίχνετε στο σκεύος το διαλυμένο ντοματοπελτέ και ψήνετε στον φούρνο για 20 λεπτά.

Σερβίρετε το φαγητό μαζί με δροσερό τζατζίκι και ρύζι πιλάφι (basmati).

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή

COMMENTS

|Top stories$type=three$t=oot$count=6$p=s$va=0$au=hide$comment=hide$date=no$m=no$rm=no$s=no$l=no

Όνομα

Αθήνα,17,Αθλητικά,1805,Αναγνώστες,8,Άντρας,248,Άπόψεις,6,Αστεία,51,Άστεία,3,Αυτοκίνητο,229,Βιβλία,3,Βόλεϊ,13,Γυναίκα,822,Διαγωνισμοί,4,Διακόσμηση,50,Διαφήμιση,1,Διάφορα,252,Ειδήσεις,2853,Ελλάδα,2200,Ενδιαφέροντα,1298,Επικοινωνία,1,Επιλογές,12,Ζώδια,125,Θέατρο,4,Θεσσαλονίκη,446,Καιρός,155,Κινητά,222,Κορυφαία,2850,Κόσμος,1539,Κύπρος,32,Λόττο,1,Μόδα,307,Μοτοσυκλέτα,19,Μουσική,82,Μπάσκετ,159,Ο γάιδαρος,1,Οικογένεια,103,Οικονομία,578,Ομορφιά,149,Παιδεία,147,Παιδί,279,Πάσχα,16,Περιβάλλον,138,Περίεργα,234,Ποδόσφαιρο,889,Πολιτική,667,Πολιτισμός,10,Στίβος,57,Συνταγές,541,Σχέσεις,163,Τατουάζ,15,Τένις,47,Τεχνολογία,489,Υγεία,342,Χαλαρά,59,Χριστούγεννα,26,Ψυχολογία,282,Alert,3,Apple,99,Celebrities,11,Cinema,28,Euro 2016,90,Eurobasket 2017,1,F1,43,Games,34,instagram,1,Internet,187,Lifestyle,1064,Media,578,Microsoft,4,Samsung,31,Sexy,182,Showbiz,2,Tae Kwon Do,15,Videos,1065,
ltr
item
pestanea : Καρνί γιαρίκ ή αλλιώς μελιτζάνες γεμιστές
Καρνί γιαρίκ ή αλλιώς μελιτζάνες γεμιστές
https://4.bp.blogspot.com/-dLNVudbvDd4/WPx0qHRuhgI/AAAAAAAExlw/Jjw6fGQRH0MXvN_y7IzG-G76X2T_FfQrQCLcB/s640/2.jpeg
https://4.bp.blogspot.com/-dLNVudbvDd4/WPx0qHRuhgI/AAAAAAAExlw/Jjw6fGQRH0MXvN_y7IzG-G76X2T_FfQrQCLcB/s72-c/2.jpeg
pestanea
https://pestaneagr.blogspot.com/2017/04/blog-post_784.html
https://pestaneagr.blogspot.com/
https://pestaneagr.blogspot.com/
https://pestaneagr.blogspot.com/2017/04/blog-post_784.html
true
925430266621870593
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy