Μύρισε θάλασσα! Συνταγή για μυδοπίλαφο από τον Άκη Πετρετζίκη

SHARE:

Τα θαλασσινά και τα οστρακοειδή φέρνουν το καλοκαιράκι στην κουζίνα σας. 
Υλικά
  • 300 γρ. μύδια με το κέλυφος καθαρισμένα
  • 300 γρ. ψίχα από μύδια, φρέσκια καθαρισμένη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια μικρά ή 2 μεγάλα
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο (3 κ.σ. + 2 κ.σ.)
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 300 γρ. ρύζι αρμπόριο ή γλασέ
  • 1 κύβο κοτόπουλο ή λαχανικών διαλυμένο σε 1.200 γρ. βραστό νερό ή 1.200 γρ. ζωμό λαχανικών
  • Ξύσμα + χυμό από 2 λεμόνια 
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι & πιπέρι
Για το σερβίρισμα
  • Φέτες από ½  λεμόνι
  • 1 κ.σ. άνηθο
  • Φρέσκο πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Ξύσμα από ½  λεμόνι
Διαδικασία
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Κόβουμε σε χοντρές φέτες το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμύδια.  Βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο στο καυτό τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και περιμένουμε 2-3 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν. Στη συνέχεια, σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Προσθέτουμε το ρύζι και τον ζεστό ζωμό. 
Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για 15-20 λεπτά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. 2-3 λεπτά πριν να είναι έτοιμο το ρύζι προσθέτουμε τα μύδια, το ξύσμα και το χυμό από τα λεμόνια.
Σκεπάζουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε 2-3 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, άνηθο και αλάτι με πιπέρι αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε με φέτες από λεμόνι, άνηθο, πιπέρι, ραντίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.

COMMENTS

|Top stories$type=three$t=oot$count=6$p=s$va=0$au=hide$comment=hide$date=no$m=no$rm=no$s=no$l=no

Όνομα

Αθήνα,17,Αθλητικά,1527,Αναγνώστες,6,Άντρας,213,Άπόψεις,6,Αστεία,45,Άστεία,3,Αυτοκίνητο,180,Βιβλία,3,Βόλεϊ,12,Γυναίκα,731,Διαγωνισμοί,4,Διακόσμηση,45,Διαφήμιση,1,Διάφορα,147,Ειδήσεις,2511,Ελλάδα,1905,Ενδιαφέροντα,1048,Επικοινωνία,1,Επιλογές,12,Ζώδια,123,Θέατρο,4,Θεσσαλονίκη,384,Καιρός,122,Κινητά,189,Κορυφαία,2268,Κόσμος,1229,Κύπρος,31,Λόττο,1,Μόδα,265,Μοτοσυκλέτα,17,Μουσική,71,Μπάσκετ,136,Ο γάιδαρος,1,Οικογένεια,97,Οικονομία,513,Ομορφιά,136,Παιδεία,119,Παιδί,247,Πάσχα,16,Περιβάλλον,110,Περίεργα,187,Ποδόσφαιρο,784,Πολιτική,587,Πολιτισμός,10,Στίβος,51,Συνταγές,483,Σχέσεις,123,Τατουάζ,12,Τένις,42,Τεχνολογία,412,Υγεία,286,Χαλαρά,55,Χριστούγεννα,26,Ψυχολογία,240,Alert,3,Apple,80,Celebrities,11,Cinema,26,Euro 2016,90,F1,40,Games,30,Internet,158,Lifestyle,840,Media,528,Microsoft,4,Samsung,30,Sexy,166,Showbiz,2,Tae Kwon Do,15,Videos,893,
ltr
item
pestanea : Μύρισε θάλασσα! Συνταγή για μυδοπίλαφο από τον Άκη Πετρετζίκη
Μύρισε θάλασσα! Συνταγή για μυδοπίλαφο από τον Άκη Πετρετζίκη
https://1.bp.blogspot.com/-K88kardcecM/WVntemg49XI/AAAAAAAE1nk/grki8lYqYBoSqMBxopTAn-jiqJiZYpiAgCLcBGAs/s640/mydopilafo-650.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-K88kardcecM/WVntemg49XI/AAAAAAAE1nk/grki8lYqYBoSqMBxopTAn-jiqJiZYpiAgCLcBGAs/s72-c/mydopilafo-650.jpg
pestanea
http://pestaneagr.blogspot.com/2017/07/blog-post_85.html
http://pestaneagr.blogspot.com/
http://pestaneagr.blogspot.com/
http://pestaneagr.blogspot.com/2017/07/blog-post_85.html
true
925430266621870593
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy