Καλτσόνε με κοτόπουλο, σπανάκι και μανιτάρια

SHARE:

Μία κλασσική ιταλική συνταγή – λιχουδιά.

Είναι ένα τυπικό ιταλικό φαγητό του δρόμου (όπως το λένε οι γείτονές μας) επειδή τρώγεται στο χέρι, καθώς στέκεσαι ή περπατάς.
Αποτελείται από αγαπημένα υλικά: ζύμη πίτσας, σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα (βεβαίως, βεβαίως) και ό, τι άλλο τραβάει η όρεξή σας…

Συστατικά:


Έτοιμη ζύμη για πίτσα (ή δική σας)
Σάλτσα ντομάτας (φτιαγμένη όπως την προτιμάτε ή έτοιμη)

Υλικά για τη γέμιση:
150 γρ. φρέσκο ​​σπανάκι
1 κ.σ. λάδι
120 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 φλιτζάνι μαγειρεμένο ή ψημένο κοτόπουλο, χοντροκομμένο
120 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε κυβάκια
1/2 φλιτζάνι ρικότα
3/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
αλατοπίπερο
1/2 κ.γ. βότανα (δενδρολίβανο, θρούμπη, μαντζουράνα, θυμάρι, βασιλικός.)

τριμμένη παρμεζάνα (για πασπάλισμα )
ψιλοκομμένο μαϊντανό (για πασπάλισμα )

Εκτέλεση:

Ζεματίστε το σπανάκι σε μία κατσαρόλα. Σουρώστε το και ψιλοκόψτε το σε ένα μπολ.
Βάλτε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τα μανιτάρια για τρία έως πέντε λεπτά μέχρι να χάσουν τα υγρά τους. Βάλτε τα μανιτάρια στο μπολ με το σπανάκι, προσθέστε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε τα. Αφήστε για λίγο το μείγμα σας να κρυώσει.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 ° C.
Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο χωρίστε την σε δύο ίσες μπάλες. Απλώστε την με τα χέρια σε σχήμα στρογγυλό διαμέτρου περίπου 20 εκατοστών. Στο κέντρο κάθε κύκλου βάλτε τη το μείγμα σας. Αλείψτε τις άκρες της ζύμης με νερό και διπλώστε τη ζύμη σε σχήμα μισοφέγγαρου. Πιέστε την άκρη με ένα πιρούνι ώστε να κλείσει καλά η ζύμη.

Επαναλάβετε τη διαδικασία και για το δεύτερο καλτσόνε. Τέλος, τοποθετήστε τα καλτσόνε σε ένα ταψί που έχετε βάλει αντικολλητικό χαρτί και ψήστε τα για 12 έως 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε, τα αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με τριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε με σάλτσα ντομάτας.

Απολαύστε το!

TIPS

Προσθέστε ή αφαιρέστε υλικά κατά προτίμηση…

Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε τη δική σας ζύμη ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή:

Συστατικά:
500 γρ. αλεύρι (σκληρό)
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
1 κ.σ. λάδι
350 γρ. νερό (χλιαρό)

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη μαγιά με το νερό μέχρι να διαλυθεί τελείως η μαγιά. Σε ένα άλλο μπολ βάλτε το αλεύρι και ρίξτε λίγο-λίγο τη μαγιά με το νερό. Αρχίστε να ζυμώνετε με τα χέρια προσθέτοντας το λάδι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ζυμώστε μέχρι η ζύμη σας να γίνει ελαστική (περίπου 5-7 λεπτά). Σκεπάστε τη ζύμη σας με μία πετσέτα και αφήστε την για δέκα λεπτά να φουσκώσει. Η ζύμη σας είναι έτοιμη!

Πηγή: http://karmelowy.pl

COMMENTS

|Top stories$type=three$t=oot$count=6$p=s$va=0$au=hide$comment=hide$date=no$m=no$rm=no$s=no$l=no

Όνομα

Αθήνα,17,Αθλητικά,1609,Αναγνώστες,6,Άντρας,216,Άπόψεις,6,Αστεία,48,Άστεία,3,Αυτοκίνητο,186,Βιβλία,3,Βόλεϊ,12,Γυναίκα,759,Διαγωνισμοί,4,Διακόσμηση,45,Διαφήμιση,1,Διάφορα,171,Ειδήσεις,2619,Ελλάδα,1995,Ενδιαφέροντα,1104,Επικοινωνία,1,Επιλογές,12,Ζώδια,124,Θέατρο,4,Θεσσαλονίκη,399,Καιρός,134,Κινητά,197,Κορυφαία,2385,Κόσμος,1315,Κύπρος,32,Λόττο,1,Μόδα,278,Μοτοσυκλέτα,17,Μουσική,74,Μπάσκετ,138,Ο γάιδαρος,1,Οικογένεια,97,Οικονομία,534,Ομορφιά,140,Παιδεία,125,Παιδί,252,Πάσχα,16,Περιβάλλον,114,Περίεργα,197,Ποδόσφαιρο,812,Πολιτική,604,Πολιτισμός,10,Στίβος,53,Συνταγές,504,Σχέσεις,126,Τατουάζ,13,Τένις,45,Τεχνολογία,426,Υγεία,300,Χαλαρά,55,Χριστούγεννα,26,Ψυχολογία,244,Alert,3,Apple,82,Celebrities,11,Cinema,26,Euro 2016,90,F1,40,Games,31,Internet,163,Lifestyle,910,Media,545,Microsoft,4,Samsung,30,Sexy,169,Showbiz,2,Tae Kwon Do,15,Videos,944,
ltr
item
pestanea : Καλτσόνε με κοτόπουλο, σπανάκι και μανιτάρια
Καλτσόνε με κοτόπουλο, σπανάκι και μανιτάρια
https://1.bp.blogspot.com/-BmRvi-Tre6M/WTPHlHCEMCI/AAAAAAAEzoc/YIJjCWpBZjYSlCVfAMyGFTrgJl7-0p04QCLcB/s640/2.JPG
https://1.bp.blogspot.com/-BmRvi-Tre6M/WTPHlHCEMCI/AAAAAAAEzoc/YIJjCWpBZjYSlCVfAMyGFTrgJl7-0p04QCLcB/s72-c/2.JPG
pestanea
http://pestaneagr.blogspot.com/2017/06/blog-post_99.html
http://pestaneagr.blogspot.com/
http://pestaneagr.blogspot.com/
http://pestaneagr.blogspot.com/2017/06/blog-post_99.html
true
925430266621870593
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy