Τι πρέπει να γνωρίζουμε όταν παραγγέλνουμε κρασί στο τραπέζι ενος εστιατορίου;

SHARE:



Aφου επιλέξουμε το κρασί που μας αρέσει από την wine list, με την βοήθεια του σομελιέ, όταν αυτό φτάσει στο τραπέζι μας υπάρχει μια ιεροτελεστία η οποία ακολουθείται. Αυτή δεν είναι τυχαία και θα σας εξηγήσουμε παρακάτω γιατί.

Α) Ο σομελιέ παρουσιάζει το μπουκάλι με την ετικέτα προς τα εμάς
Η παρουσίαση της φιάλης δεν έχει στόχο το εφέ, ούτε είναι μια τυπικότητα. Οι σερβιτόροι μπορεί κατά λάθος να έχουν φέρει διαφορετική χρονιά ή το κρασί μπορεί να μην είναι ακριβώς αυτό που ζητήσαμε.

Β) Ο πελάτης δοκιμάζει το κρασί

Δεν δοκιμάζουμε το κρασί για να δούμε αν μας αρέσει ή όχι η γεύση του, ειδικά αν έχουμε παραγγείλει συγκεκριμένο μπουκάλι. Η δοκιμή γίνεται για πρακτικούς λόγους: πρέπει να δούμε αν το κρασί έχει φελό (TCA) και μυρίζει σαν υγρή εφημερίδα, μουχλιασμένο υπόγειο κλπ. ή αν έχει κάποιο άλλο ελάττωμα. Αυτά βέβαια, γίνονται πιο εμφανή από την μυρωδιά παρά από τη γεύση. Τα ελαττωματικά κρασιά είναι σπάνια αλλά ακόμα κι αν σερβιριστούν, τις περισσότερες φορές οι συνδαιτημόνες δεν το καταλαβαίνουν.

Γ) Η θερμοκρασία του κρασιού

Κάτι που δεν συνηθίζεται αλλά μπορείτε να το κάνετε χωρίς να σας παρεξηγήσουν είναι να ζητήσετε να παγώσει λίγο περισσότερο ένα κρασί ή να ζεσταθεί παραπάνω, αν δεν είναι στην θερμοκρασία που πρέπει. Καμιά φορά στα εστιατόρια, τα κόκκινα σερβίρονται πολύ ζεστά και τα λευκά πολύ κρύα. Μην διστάσετε να τους ζητήσετε να διαφοροποιήσουν την θερμοκρασία του κρασιού, πριν σας το σερβίρουν.

Δ) Το ποτήρι γεμίζει κάθε φορά που αδειάζει
Αφού εγκρίνετε το κρασί και ο σερβιτόρος γεμίσει το ποτήρι σας, θα φροντίσει να σας το γεμίζει τακτικά κάθε φορά που αδειάζει. Αν το κάνει με ρυθμό που σας ενοχλεί, μπορείτε να του ζητήσετε να το κάνει πιο αργά ή να το αφήσει σε εσάς. Δεν είναι αγένεια.





Μερικές ακόμα συμβουλές

Να θυμάστε ότι η αξία του κρασιού και η τιμή του είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα!

Να μην είναι σκλάβοι της σοδειάς.
Κάποιες «δύσκολες» χρονιές σε σημαντικές περιοχές μπορεί να παράγουν κρασιά που είναι λιγότερο ισχυρά, αλλά μπορεί να είναι καταπληκτικά και food-friendly. «Τα κρασιά από αυτές τις δύσκολες -κρύες χρονιές έχουν συνήθως υψηλότερη φυσική οξύτητα και χαμηλότερα επίπεδα pH που τους επιτρέπουν συχνά να ωριμάσουν πιο ομαλά και περισσότερο από ό, τι οι πιο ώριμες, σοδειές με υψηλότερες βαθμολογίες.

Να ξέρετε τι σας αρέσει, και να είσαστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας.
Οι ποικιλίες, οι περιοχές και τα στυλ κρασιού είναι μόδα που έρχεται και φεύγει. Αυτό δεν σημαίνει ότι ταιριάζει στον ουρανίσκο σας ή ότι ένας τύπος είναι «καλύτερος» από έναν άλλο. Έχοντας μια σαφή ιδέα για το τι σας αρέσει σας βάζει μπροστά από την συντριπτική πλειοψηφία των συνδαιτυμόνων.


πηγη

COMMENTS

|Top stories$type=three$t=oot$count=6$p=s$va=0$au=hide$comment=hide$date=no$m=no$rm=no$s=no$l=no

Όνομα

Αθήνα,17,Αθλητικά,1630,Αναγνώστες,7,Άντρας,220,Άπόψεις,6,Αστεία,48,Άστεία,3,Αυτοκίνητο,189,Βιβλία,3,Βόλεϊ,12,Γυναίκα,766,Διαγωνισμοί,4,Διακόσμηση,45,Διαφήμιση,1,Διάφορα,174,Ειδήσεις,2640,Ελλάδα,2006,Ενδιαφέροντα,1126,Επικοινωνία,1,Επιλογές,12,Ζώδια,124,Θέατρο,4,Θεσσαλονίκη,401,Καιρός,135,Κινητά,198,Κορυφαία,2421,Κόσμος,1332,Κύπρος,32,Λόττο,1,Μόδα,282,Μοτοσυκλέτα,17,Μουσική,74,Μπάσκετ,145,Ο γάιδαρος,1,Οικογένεια,97,Οικονομία,538,Ομορφιά,141,Παιδεία,125,Παιδί,254,Πάσχα,16,Περιβάλλον,115,Περίεργα,198,Ποδόσφαιρο,823,Πολιτική,605,Πολιτισμός,10,Στίβος,53,Συνταγές,509,Σχέσεις,132,Τατουάζ,13,Τένις,45,Τεχνολογία,428,Υγεία,304,Χαλαρά,56,Χριστούγεννα,26,Ψυχολογία,247,Alert,3,Apple,83,Celebrities,11,Cinema,27,Euro 2016,90,F1,40,Games,31,Internet,163,Lifestyle,922,Media,548,Microsoft,4,Samsung,30,Sexy,173,Showbiz,2,Tae Kwon Do,15,Videos,952,
ltr
item
pestanea : Τι πρέπει να γνωρίζουμε όταν παραγγέλνουμε κρασί στο τραπέζι ενος εστιατορίου;
Τι πρέπει να γνωρίζουμε όταν παραγγέλνουμε κρασί στο τραπέζι ενος εστιατορίου;
https://3.bp.blogspot.com/-FbsMquRetlg/WTK1PKQuVWI/AAAAAAAEziQ/hKB25DLtTUsPdMUT9ERNJ_JSEa_tlYqMACLcB/s640/f3583ca21c851d3735439b3782a6e17e_L.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-FbsMquRetlg/WTK1PKQuVWI/AAAAAAAEziQ/hKB25DLtTUsPdMUT9ERNJ_JSEa_tlYqMACLcB/s72-c/f3583ca21c851d3735439b3782a6e17e_L.jpg
pestanea
http://pestaneagr.blogspot.com/2017/06/blog-post_15.html
http://pestaneagr.blogspot.com/
http://pestaneagr.blogspot.com/
http://pestaneagr.blogspot.com/2017/06/blog-post_15.html
true
925430266621870593
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy