Παγωτό βανίλια και σοκολάτα με άρωμα καφέ

SHARE:

Οι δύο πιο αγαπημένες γεύσεις παγωτού μικρών και μεγάλων φτιαγμένες από τα χεράκια σας, με αγνά υλικά. Φτιάξτε τις και όλοι θα λιώνουν από επιθυμία να τις δοκιμάσουν.
Υλικά

Για το παγωτό βανίλια

½ λοβό βανίλιας (τα σποράκια) ή 2-3 καψουλάκια βανιλίνης

350ml γάλα φρέσκο

250ml κρέμα γάλακτος

5 κρόκους αβγών

½ φλιτζάνι ζάχαρη

Για το παγωτό σοκολάτα με άρωμα καφέ

125γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομματάκια

2 κουτ. γλυκού καφέ στιγμιαίο

350ml κρέμα γάλακτος

350ml γάλα πλήρες

½ φλιτζάνι ζάχαρη

2 κουτ. σούπας λικέρ καφέ

4 κρόκους αβγών

100γρ. κουβερτούρα, σε σταγόνες

Διαδικασία

Για το παγωτό βανίλια: Χτυπάτε σε ένα μπολ με τον αβγοδάρτη τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος μαζί με τη βανίλια σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά και όταν ζεσταθεί το μίγμα (χωρίς να πάρει βράση), το αποσύρετε από τη φωτιά και το ρίχνετε στο μίγμα των κρόκων ανακατεύοντας συνεχώς.

Ύστερα το ξαναβάζετε στην κατσαρόλα και την τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει ελαφρώς η κρέμα, χωρίς να πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας. Όταν δοκιμάσετε την κρέμα, πρέπει να στέκεται στην ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού. Αποσύρετε την κρέμα από τη φωτιά, τη μεταφέρετε σε μπολ και αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος πριν την αφήσετε στο ψυγείο να παγώσει πολύ καλά.

Αν έχετε παγωτομηχανή, δουλεύετε εκεί το παγωτό και, όταν είναι έτοιμο, το βάζετε στην κατάψυξη. Διαφορετικά το βάζετε κατευθείαν στην κατάψυξη μέσα σε μεταλλικό σκεύος με καπάκι για περίπου 6 ώρες, ανακατεύοντάς το ενδιάμεσα με ένα πιρούνι για να μην πιάσει πάγο.

Για το παγωτό σοκολάτα με άρωμα καφέ: Βάζετε τα κομματάκια κουβερτούρας σε ένα μπολ. Σε μια κατσαρόλα βάζετε την κρέμα γάλακτος με το γάλα και το στιγμιαίο καφέ. Τα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά (χωρίς να πάρουν βράση) ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Μέσα σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη και το λικέρ μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέτετε στο μίγμα των αβγών το καυτό μίγμα του γάλακτος σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς και μεταφέρετε το καινούργιο μίγμα ξανά στην κατσαρόλα. Τη βάζετε στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα, χωρίς να αφήσετε να πάρει βράση.

Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αδειάζετε το μίγμα σε ένα μπολ και αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το βάλετε στο ψυγείο για να παγώσει πολύ καλά. Τότε μόνο το μεταφέρετε σε παγωτομηχανή και το παγώνετε. Αν δεν έχετε, ρίχνετε το μίγμα σε μεταλλικό δοχείο, το σκεπάζετε και το αφήνετε στην κατάψυξη για 2 ώρες (μέχρι να πήξει).

Το βγάζετε από την κατάψυξη και το ανακατεύετε με πιρούνι να γίνει αφράτο. Προσθέτετε τις σταγόνες της σοκολάτας και ανακατεύετε καλά. Ξαναβάζετε το μίγμα στο μεταλλικό δοχείο, το σκεπάζετε και το αφήνετε στην κατάψυξη για λίγες ώρες.

Πηγή: www.ourlife.gr | Tο διαβάσαμε εδώ

COMMENTS

|Top stories$type=three$t=oot$count=6$p=s$va=0$au=hide$comment=hide$date=no$m=no$rm=no$s=no$l=no

Όνομα

Αθήνα,17,Αθλητικά,1620,Αναγνώστες,6,Άντρας,218,Άπόψεις,6,Αστεία,48,Άστεία,3,Αυτοκίνητο,187,Βιβλία,3,Βόλεϊ,12,Γυναίκα,760,Διαγωνισμοί,4,Διακόσμηση,45,Διαφήμιση,1,Διάφορα,172,Ειδήσεις,2623,Ελλάδα,1997,Ενδιαφέροντα,1109,Επικοινωνία,1,Επιλογές,12,Ζώδια,124,Θέατρο,4,Θεσσαλονίκη,399,Καιρός,135,Κινητά,197,Κορυφαία,2392,Κόσμος,1318,Κύπρος,32,Λόττο,1,Μόδα,279,Μοτοσυκλέτα,17,Μουσική,74,Μπάσκετ,144,Ο γάιδαρος,1,Οικογένεια,97,Οικονομία,536,Ομορφιά,140,Παιδεία,125,Παιδί,253,Πάσχα,16,Περιβάλλον,114,Περίεργα,197,Ποδόσφαιρο,815,Πολιτική,605,Πολιτισμός,10,Στίβος,53,Συνταγές,506,Σχέσεις,128,Τατουάζ,13,Τένις,45,Τεχνολογία,426,Υγεία,300,Χαλαρά,55,Χριστούγεννα,26,Ψυχολογία,246,Alert,3,Apple,82,Celebrities,11,Cinema,26,Euro 2016,90,F1,40,Games,31,Internet,163,Lifestyle,916,Media,546,Microsoft,4,Samsung,30,Sexy,171,Showbiz,2,Tae Kwon Do,15,Videos,945,
ltr
item
pestanea : Παγωτό βανίλια και σοκολάτα με άρωμα καφέ
Παγωτό βανίλια και σοκολάτα με άρωμα καφέ
https://3.bp.blogspot.com/-5I9SqqznDxs/WR03sYlbT7I/AAAAAAAEySI/rHO9EGI5wYosWLagunFEyn0t9dtRiYFhgCLcB/s640/2.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-5I9SqqznDxs/WR03sYlbT7I/AAAAAAAEySI/rHO9EGI5wYosWLagunFEyn0t9dtRiYFhgCLcB/s72-c/2.jpg
pestanea
http://pestaneagr.blogspot.com/2017/05/blog-post_432.html
http://pestaneagr.blogspot.com/
http://pestaneagr.blogspot.com/
http://pestaneagr.blogspot.com/2017/05/blog-post_432.html
true
925430266621870593
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy