Το τσουρέκι που κάνει θραύση στο internet! Δείτε την μοναδική συνταγή

SHARE:

Υλικά:
1 ζαχαρούχο γάλα
2,5 κουτιά (με το κουτί απ’το ζαχαρούχο μετράμε) ζάχαρη
2 βανίλιες
6 αυγά
2 κουτιά σπορέλαιο
2 κουτ.γλ. κακούλε
2 κουτ.γλ. μαχλέπι
1 κουτ.γλ. μαστίχα Χίου
1 πορτοκάλι (τον χυμό και το ξύσμα)
200 γραμμ. μαγιά νωπή ή 7 φακελάκια ξηρή {των 8γρ}
1 φακελ. μπέικιν πάουντερ
3 -4 κιλά αλεύρι γ.ο.χ {στα 3 κιλά θα είνα οκ. η ζύμη πρέπει να ειναι μαλακή, να κολλάει λίγο}
3 κουτιά ζεστό νερό



Εκτέλεση:

1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη

2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, τη βανίλια και το σπορέλαιο

3. Σε μια λεκάνη μεγάλη λιώνουμε τη μαγιά με τα 3 κουτιά νερό (ζεστό όχι καυτό) και αφού λιώσει προσθέτουμε στη λεκάνη το μίγμα της κατσαρόλας.

4. Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά και σιγά σιγά προσθέτουμε και το αλεύρι.

5. Ζυμώνουμε και αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον 2 ώρες για να φουσκώσει.

6. Πλάθουμε τα τσουρέκια τα αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά.

*Το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσουμε θα είναι σκληρό για όλες τις χρήσεις ή για τσουρέκια

**Το ταψί το στρώνουμε με λαδόκολλα. Ένα άλλο κόλπο για να μην απλώσουν τα τσουρέκια αλλά να πάρουν ύψος είναι να τα βάλουμε σε λαδοκολλα ενα ενα ξεχωριστά στο ταψί. Ετσι θα υπάρχει ενα «τοίχος» απο λαδοκολλα ανάμεσα τους που δεν θα τα επιτρέψει να ενωθούν σαν ένα. Η σε φόρμα του κέικ

***Οταν πλάσουμε τα πρώτα τσουρέκια, τα αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσουν ενω πλάθουμε τα επόμενα. Το ίδιο κάνουμε και με τα άλλα

**** το σπορέλαιο μπορεί να αντικατασταθεί με βούτυρο ή μισό- μισό.

***** Για να μη μαυρίσει απο πάνω, το αυγό που θα τα αλείψουμε να είναι μόνο το ασπράδι όχι ο κρόκος. Πασπαλίζουμε σουσάμι, ή αμύγδαλο φιλέ, ενώ μέσα μπορούμε να βάλουμε σοκολάτα ή μαρμελάδα ή κρέμα.

Η κάθε νοικοκυρά έχει τα δικά της μυστικά, λογικό! Αλλά είναι κάποιες μικρές λεπτομέρειες που είναι γνωστές σε όλους



Το κυριότερο είναι να πετύχεις τη μαγιά. Χλιαρό νερό όχι καυτό, να διαλυθεί καλά για να ενεργοποιηθεί

Δεύτερο και κυριότερο είναι φυσικά το αλεύρι. Το αλεύρι πρέπει να είναι σκληρό, και όπως έμαθα πρόσφατα να έχει αρκετές πρωτεΐνες για να πετύχει την υφή με τς ίνες. Επίσης όταν ζυμώνουμε και δούμε οτι κολλάει και λέμε, ας ρίξω λίγο αλεύρι ακόμα και ας ρίξω κι αλλο κλπ καλό είναι αντί να ρίξουμε διπλάσια ποσότητα αλευριού απ αυτή της συνταγής να δοκιμάσουμε να το πλάσουμε λαδώνοντας τα χέρια μας. Ετσι θα είναι πιο αφράτο και δεν θα καταλήξει σαν ψωμί. Γιαυτό λαδωνουμε τα χέρια για να μη κολλάει στο ζύμωμα

Ζύμωμα! Το τσουρέκι , όπως και το κοτόπουλο, θέλει χέρι!!! ξεχάστε τα μίξερ για ευκολία. Θέλει να βάλεις χέρι να ζυμώνεις πολύ να το παιδεύσεις. Θέλει καλό ζύμωμα, εκεί είναι η μαεστρία. Οι παλιές νοικοκυρές θα σου πουν οτι θέλει δυο ζυμώματα ή και τρία {αφήνεις δλδ 1 ώρα ξεκουράζεται, ζυμώνεις, ξανααφήνεις 1 ώρα, ξανά ζύμωμα κλπ} Επίσης, να το αφήνουμε σε ζεστό χουχουλιαστό μέρος να φουσκώνει.

Το ψήσιμο να γίνεται σε χαμηλή θερμοκρασία και όχι υψηλή για να μειώσεις τον χρόνο ψησίματος.

Πηγή: fumara.gr | Tο διαβάσαμε εδώ

COMMENTS

|Top stories$type=three$t=oot$count=6$p=s$va=0$au=hide$comment=hide$date=no$m=no$rm=no$s=no$l=no

Όνομα

Αθήνα,17,Αθλητικά,1630,Αναγνώστες,7,Άντρας,220,Άπόψεις,6,Αστεία,48,Άστεία,3,Αυτοκίνητο,189,Βιβλία,3,Βόλεϊ,12,Γυναίκα,766,Διαγωνισμοί,4,Διακόσμηση,45,Διαφήμιση,1,Διάφορα,174,Ειδήσεις,2640,Ελλάδα,2006,Ενδιαφέροντα,1126,Επικοινωνία,1,Επιλογές,12,Ζώδια,124,Θέατρο,4,Θεσσαλονίκη,401,Καιρός,135,Κινητά,198,Κορυφαία,2421,Κόσμος,1332,Κύπρος,32,Λόττο,1,Μόδα,282,Μοτοσυκλέτα,17,Μουσική,74,Μπάσκετ,145,Ο γάιδαρος,1,Οικογένεια,97,Οικονομία,538,Ομορφιά,141,Παιδεία,125,Παιδί,254,Πάσχα,16,Περιβάλλον,115,Περίεργα,198,Ποδόσφαιρο,823,Πολιτική,605,Πολιτισμός,10,Στίβος,53,Συνταγές,509,Σχέσεις,132,Τατουάζ,13,Τένις,45,Τεχνολογία,428,Υγεία,304,Χαλαρά,56,Χριστούγεννα,26,Ψυχολογία,247,Alert,3,Apple,83,Celebrities,11,Cinema,27,Euro 2016,90,F1,40,Games,31,Internet,163,Lifestyle,922,Media,548,Microsoft,4,Samsung,30,Sexy,173,Showbiz,2,Tae Kwon Do,15,Videos,952,
ltr
item
pestanea : Το τσουρέκι που κάνει θραύση στο internet! Δείτε την μοναδική συνταγή
Το τσουρέκι που κάνει θραύση στο internet! Δείτε την μοναδική συνταγή
https://4.bp.blogspot.com/-70GHt2Za0eU/WOs-MS6gPTI/AAAAAAAEwxM/FX37PDR0seIU2LAKRF8qedJZ6Hf7OE-qwCLcB/s640/7c863010426d88ec07fee1980a8ed0e0.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-70GHt2Za0eU/WOs-MS6gPTI/AAAAAAAEwxM/FX37PDR0seIU2LAKRF8qedJZ6Hf7OE-qwCLcB/s72-c/7c863010426d88ec07fee1980a8ed0e0.jpg
pestanea
http://pestaneagr.blogspot.com/2017/04/internet.html
http://pestaneagr.blogspot.com/
http://pestaneagr.blogspot.com/
http://pestaneagr.blogspot.com/2017/04/internet.html
true
925430266621870593
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy